Saturday 17 April 2010

Denize Çağrı


Bugünü evde geçirmek üzere planlamıştık ki çilek reçeli kaynarken karşı konulamaz bir boya badana isteği kapladı içimi. Belki de birgün önce icranın erişilmesi güçleştiğindendir; ustaların, nalburların Mayıs'tan önce usta bulamazsınız nidaları yankılandı mutfakta. Çanakkale'nin, Ayvacık ilçesine bağlı Behram Köyü'nün, 88 kapı numaralı hanesine, acilen boya badana ustası bulabilmek için, o an Atatürk Havalimanı'nda, canını dişine volkanik sebeplerden takmış Burçak'ı aradım. Burçak da, birgün önce, Manolya Çiçekçilik pazarlığına canlı telefon bağlantısıyla katılan ve bugün arandığı sıralarda, peyzaj mimarlığını yürüttüğü Edremit il sınırları içerisindeki şantiyede, cinnet ve iç geçirmek arasında gidip gelen Sinem'den tanıdığı br ustanın telefon numarasını rica etti.
Umut bey, kendisinin ancak Çarşamba günü müsait olduğunu, evdeki işin birgünde bitebileceğini ekledi. Çarşamba günü arkadaşlarımın fotoğraf çekimi için geleceklerini, onları rica edip çağırıp üstüne boya kokan bir odada uyutmak istemediğimi vurgulayınca, kardeşlerinin de usta olduğunu onları bir arayıp soracağını söyledi.
Boya badana işlerini halletmek üzere Pazartesi günü müessesemize Umut beyin babası İbrahim bey teşrif edecekler. Bütün çocukların, boya ustası çıktığı bir ailede, babanın elinden de güzel bir iş çıkacağı inancım var ama görmeden konuşmak da gereksiz, lakin kendisi telefonda uzun uzun konuştu, boyayı kısa kısa derhal bitirebilecek mi?
Günün birincil işi havuz temizlemenin yerini haşere ilaçlamaya bırakmasıyla, panzehir namına attık kendimizi yine sokaklara. Evden çıkmadan son kare, hercailer ve Mehmet!
Evden, Küçükkuyu'dan duvar boyası almak için çıktık ve Altınoluk'ta kedilere masadan kılçık yerine kola tenekesi atılabileceğini öğrendiğimiz Ege'deki pek çok Akdeniz Balıkçısı'ndan birinde lezzetli bir balık yedik.
Bu küçük işletmenin sırrı yaslandığı balık tezgahında saklı, ülkemizin ve dünyadaki balık pazarlarının en işlevselleri bu hizmeti bünyesinde barındıranlardır tüketici kanımla. Yediğimiz balığın cinsinin Minegül olması da tadına renk kattı.
Küçükkuyu nalburlarında fellik fellik arandıktan sonra Birlik Nalbur ve Yapı Malzemeleri'nde aradığımız renkleri ve hiç ummadığımız bir neşeyi bulduk. Tez muhabbet fazla boya mı demek? 15lt Polisan İstanbul bejiyle ne yapacağız biz? Alt katın duvar kağıdı idare ediyormuş, sadece bir duvar isyan etmiş, o da yedek kağıtla bastırılabilirmiş. Efsunlanmışız biz o dükkanda, kasadaki ablanın yanında hoş sohbet bir çaycı bayan vardı, arada faturaya eklenen her mal için yaz yaz diye kikir kikir kikirdiyordu, ooo abla sen ödeyeceksin herhalde diye takıldığımda kendisinin dükkan sahibinin eşi olduğunu öğrendim. Hiç güleceğimiz yokken bizi çok güldüren Sevgül ve Gülşen hanıma teşekkürler.

diiiiiiiiiit birgünüzü daha bitirdiniz, bugün için ütü yapacak vaktiniz kalmamıştır, lütfen yarın tekrar deneyiniz.

No comments:

Post a Comment